Dinosaur Tracks - Dinosaurierfährten

[cklick here to see the picture]

In nearby Lommiswil you can follow the traces of the gigantic plant-eating brontosauri that walked the sandy shores of the tropical Jura sea 145 million years ago. A secured platform with explanatory panel provides a good viewpoint over the petrified sandy beach with its steep slopes created by the Jura fault. The 1-meter-long footprints are best seen in the morning and towards evening - or as a cast in the permanent exhibion in the museum.

In einem stillgelegten Steinbruch in der Nähe von Solothurn betreibt das Naturmuseum eine Aussichtsplattform mit Erklärungstafeln zum grössten Spurenvorkommen von Dinosauriern im Jura. Die über 100 und bis zu 1 Meter grossen Fussabdrücke sind am Morgen und gegen Abend bei schrägem Lichteinfall am besten zu sehen - oder als Abguss in der permanenten Ausstellung des Museums, wo auch ein Orientierungsblatt bezogen werden kann.