Scanback 1
N E W S    FROM
Museum van de Twintigste Eeuw

[click here to see the picture]

(29.11.2008 , Netherlands, Hoorn )
De wereld van Playmobil

Het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn toont tot en met 14 december 2008 de familietentoonstelling „De wereld van PLAYMOBIL“. Playmobil bestaat bijna 35 jaar! In 1974 startten de eerste PLAYMOBIL figuren al lachend hun loopbaan. Intussen hebben ze miljoenen kinderharten veroverd.

De tentoonstelling „De wereld van PLAYMOBIL“ in het Museum van de Twintigste Eeuw telt op een oppervlakte van 300 m² enkele ware pronkstukken. Collectiestukken uit de jaren 30, 50 en 60 geven de rijke traditie en de productie van het familiebedrijf Geobra Brandstätter uit Zirndorf weer. De firma kan, naast PLAYMOBIL, op enkele andere grote successen terugkijken. Zo lanceerden ze ondermeer de Hoelahoep in 1958.

Begin jaren 70 bedacht Hans Beck, het hoofd van de afdeling ontwikkeling van de firma, de altijd lachende speelfiguren en creëerde daarmee een heel nieuw speelconcept. In de tentoonstelling kun je ontdekken hoe PLAYMOBIL-producten worden ontwikkeld, van idee en ontwerp tot de afgewerkte verpakking. Sinds 1974 zijn er PLAYMOBIL producten in de handel verkrijgbaar. In het museum kun je ook artikelen uit de eerste PLAYMOBIL collectie vinden. Wanneer je figuurtjes van vroeger en nu met elkaar vergelijkt, is de ontwikkeling duidelijk zichtbaar.


De reusachtige, uitgewerkte landschappen, waarin verschillende complete PLAYMOBIL leefwerelden worden weergegeven, vormen het absolute hoogtepunt van de tentoonstelling. Onderwerpen als het ridder-, western- en het stadsleven-thema komen aan bod. Verder ontmoet je op de tentoonsteling levensgrote PLAYMOBIL figuren. Met hun grootte van 160 cm staan ze oog in oog met de bezoekers.
Een PLAYMOBIL tentoonstelling zou niet compleet zijn zonder speelzone. PLAYMOBIL levert fantasierijke leefwerelden waarmee kinderen hun creativiteit en motoriek stimuleren en hun concentratievermogen kunnen maximaliseren. In het museum is een speelhoek met daarin speelsets uit verschillende PLAYMOBIL speelwerelden.In deze tentoonstelling kunnen kinderen zich onderdompelen in een PLAYMOBIL speelwereld en worden dromen werkelijkheid. De tentoonstelling kwam tot stand met de vriendelijke ondersteuning van Playmobil Benelux en Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG, Zirndorf.


copyright © museum.com gmbh. all rights reserved.
copyright policy