Scanback 1
N E W S    FROM
Muzeul Romanatiului Caracal


(17.09.2010 , Romania, Caracal )
IN MEMORIAM - NICOLAE TRUŢĂ

O întreagă generaţie de înţelepţi sau magiştri au plecat prea devreme refuzând să mai respire într-o lume dezordonată şi impură, în care spiritul şi morala au căzut ireversibil în dizgraţie.
Nicolae Truţă afirma că „răbdarea pietrei ar putea fi pentru Noi, singurul sprijin în eternitate”.

Noi, cei din confreria spiritului românesc vom putea să ne reculegem în cadrul unui remember Nicolae Truţă, care se va întâmpla în ziua de 18 septembrie 2010, la Muzeul Judeţean Olt.
Ne vom ruga împreună pentru un sufletul fără pereche al lui „Năică”, soţul, părintele, profesorul, artistul şi prietenul plecat în data de 16 august 2010 să se logodească cu cerul şi pământul, să se odihnească la umbra mestecenilor săi solitari.

Rememorând amintiri, vom împărtăşi speranţa întru trimfului cugetului. Vom lăcrima sau scrie pe frunzele îngălbenite ale acestui început de toamnă, istoviţi de dor mistuitor, cu credinţa că Nicolae Truţă a plecat în Marea Călătorie, să caute Izvorul Luminii şi să se întâlnească la Masa Tăcerii cu Constantin Brâncuşi, Ion Popescu-Negreni, Spiru Vergulescu şi Sabin Bălaşa.

În miriştile toamnei vom semăna brazde din care să încolţească cuvintele testamentului artistic lui Nicolae Truţă. Şi vom păstra o potecă pe care va putea veni oricând să ni se alăture la construcţia catedralei spiritului, până la chemarea fiecăruia dintre noi în oceanul cu linişti sau nelinişti al veşniciei.

Laurentiu Gutica
Director Muzeul Judetean Olt

copyright © museum.com gmbh. all rights reserved.
copyright policy