Burg Altena, Germany
N E W S    FROM
Muzeul Romanatiului Caracal

[click here to see the picture]

(05.10.2012 , Romania, Caracal )
Cum a prezis Steve Jobs viitorul, în urmă cu 30 de ani

http://www.cotidianul.ro/cum-a-prezis-steve-jobs-viitorul-in-urma-cu-30-de-ani-196096/
Cum a prezis Steve Jobs viitorul, în urmă cu 30 de ani

În 1983, Ronald Reagen era președintele Americii, iar Steve Jobs vorbea despre viitorul tehnologiei la International Design Conference în Aspen. Săptămâna aceasta, finalul discursului său a fost făcut public, mulțumită lui Marcel Brown, creatorul blogului Life, Liberty and Technology. Unul dintre clienții săi a participat la conferința din '83 și i-a furnizat lui Brown caseta cu speech-ul parintelui Apple, pe care a făcut-o publică la un an de la dispariția celui supranumit "Michelangelo al erei digitale".

Acum, la aproape 30 de ani de la discurs, nu putem decât să spunem că Steve Jobs a prezis pur și simplu viitorul. "Copiii care cresc acum sunt clar produse ale generației computerelor, iar in viața lor calculatoarele vor deveni mediul dominant", spunea Steve la începutul discursului său în 1983, scrie incont.ro.

Însă una dintre cele mai tari predicții a fost cea referitoare la computerul portabil. Acum 29 de ani, Macintosh nici măcar nu era lansat. Cu toate acestea, Jobs avea deja o viziune despre ceea ce Apple urma să realizeze.

"Strategia Apple este una foarte simplă. Ceea ce vrem noi să facem este să punem un computer incredibil într-o carte pe care să o poți purta cu tine peste tot și să poți învăța să o folosești în 20 de minute. Da, asta este ceea ce noi vrem să facem", promitea părintele Apple.

A continuat apoi cu lucruri pe care dacă le auzi sigur te vor trece toți fiorii, mai ales dacă citești în timp ce te conectezi la internet via WiFi:

"Și vrem să realizăm acestea cu un radio link, pentru ca să nu fie nevoie să te agăți de altceva, și să poți comunica cu celelalte baze de date și alte computere în același timp". Steve Jobs a adăugat apoi că se află la cinci ani distanță de rezolvarea problemei conectării computerelor împreună.

Geniul de la Apple a prezis că vom petrece mai mult timp interacționând cu computerele decât cu mașinile.

Iar finalul speech-ului, ce părea SF, s-a transformat astăzi în realitate: Jobs spunea că își imaginează lumea cu oameni care se vor plimba oriunde și își vor putea citi în același timp mesajele (e-mailul), totul întâmplându-se practic în mers.
Accesări: 1927
Dan Zavaleanu
Publicat Vineri, 05 octombrie 2012

copyright © museum.com gmbh. all rights reserved.
copyright policy