Burg Altena, Germany
N E W S    FROM
Muzeul Romanatiului Caracal


(25.10.2012 , Romania, Caracal )
25 octombrie 1944 - 25 octombrie 2012 Municipiul Caracal

http://www.adevarulcaracalean.ro/?p=297125 octombrie 1944 - 25 octombrie 2012 Municipiul Caracal
ted by: admin

Ziua Armatei României a fost sărbătorită și la Caracal , ca în fiecare an, pe 25 octombrie. Şi Garnizoana Caracal nu a făcut rabat de la acest lucru, organizând mai multe manifestări dedicate acestei zile, care au început încă de la primele ore ale dimineții. Locul de desfăşurare, de această dată, a fost Monumentul Recunoștiinței, monument situat vizavi de Parcul “C-tin Poroineanu”. (Andi Sârbu)

Cu acest prilej au fost aşteptaţi să participe la eveniment cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, elevi din unităţile de învăţământ caracalene, reprezentanți ai unor societăți comerciale, partide politice, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, în frunte cu edilul Eduard Claudiu Ciocăzanu și bineînțeles consilierii din CL Caracal.

Toți au depus câte o coroană de flori și au ținut câte un moment de reculegere în amintirea celor căzuți la datorie în teatrele de operație.

Ceremonial militar şi religios a fost oficiat de un sobor de preoţi, urmat de rostirea de alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului de către cei din prezidiu.

Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc și depunerea jurământului militar de către tinerii soldați de la UM 01256 care au fost urmăriți îndeaproape de cei dragi lor, ce au venit într-un număr extrem de mare, pentru a le fi alături, în acest moment cu o foarte mare importanță pentru ei. Finalul evenimentului a coincis cu defilarea tinerilor soldați prin fața mulțimii adunate.

copyright © museum.com gmbh. all rights reserved.
copyright policy