Scanback 1
N E W S    FROM
Muzeul Romanatiului Caracal

expoziţia „Omul şi uneltele sale în preistorie”
expoziţia „Omul şi uneltele sale în preistorie”

(27.03.2008 , Romania, Caracal )
Muzeul Judetean Teleorman - Expoziţia „Omul şi uneltele sale în preistorie”

COMUNICAT DE PRESA


La Muzeul Judeţean Teleorman a fost vernisată miercuri, 26 martie 2008, ora 12.00, expoziţia „Omul şi uneltele sale în preistorie”
Expoziţia îşi propune să prezinte o serie de exponate încadrate în categoriile unelte, arme şi ustensile casnice ce aparţin epocii predocumentare, respectiv paleoliticului, neoliticului, eneoliticului şi epocii bronzului.
Piesele expuse - confecţionate din silex, obsidian, piatră, os, corn, cupru şi bronz- au fost descoperite pe aproape întreg teritoriu judeţului Teleorman, atât în săpături arheologice sistematice, cât şi în cercetări de suprafaţă, în timp ce alte piese au fost descoperite în mod întâmplător. Cele mai multe piese provin din săpăturile arheologice sistematice de la Ciuperceni, Ciolăneştii din Deal, Lăceni, Măgura, Orbeasca de Sus, Vităneşti.
Cele mai vechi obiecte expuse datează din paleoliticul superior şi au o vechime de cca. 300.000 de ani, în timp ce uneltele din epoca bronzului sunt cele mai „tinere”, cu o vârstă de aproximativ 4500 de ani.
Expoziţia „Omul şi uneltele sale în preistorie” va fi deschisă publicului până la sfârşitul acestui an.


Biroul de Presă


copyright © museum.com gmbh. all rights reserved.
copyright policy